Duszony bakłażan z kurczakiem, fasolą i fetą

Znudziły ci się tradycyjne obiady? Spróbuj tego!

Czas przyrządzenia: 35 minut
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 2 bakłażany
  • pierś kurczaka
  • puszka czerwonej fasoli
  • żółta papryka
  • puszka pomidorów
  • ser feta
  • olej
  • rozmaryn
  • słodka czerwona papryka
  • cynamon
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Kurczaka i warzywa pokrój w kostkę, przypraw solą i pieprzem. Mięso podsmaż, dodaj przyprawy i nieco wody, duś pod przykryciem 15 minut. Fasolę przepłucz wodą, paprykę i bakłażan pokrój. 

2. Do kurczaka dodaj warzywa, fasolę i pomidory z puszki. Przypraw. Duś około 20 minut. Przed podaniem posyp pokruszonym serem feta i posiekaną natką pietruszki. 

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje