Gofry z kremem i owocami
Deser dla prawdziwych łasuchów

Składniki
- ciasto
- 2 szklanki mąki
- 2 szklanki mleka
- 2 jajka
- ćwierć szklanki oleju
- łyżeczka aromatu pomarańczowego
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka cukru pudru
- szczypta soli
Składniki
- dodatki
- 500 ml śmietany kremówki
- 6 brzoskwiń
- łyżeczka cukru
- łyżeczka żelatyny
- łyżeczka mąki ziemniaczanej
- łyżeczka soku z cytryny
Sposób przygotowania
1. Żółtka miksuj z mlekiem, przesianą mąką, proszkiem do pieczenia, olejem i aromatem. Białka ubij ze szczyptą soli, dodaj cukier, wymieszaj. 2. Kremówkę ubij. Brzoskwinie obierz, pokrój. Żelatynę rozpuść. Połowę brzoskwiń podgrzej, dodaj żelatynę, cukier i sok z cytryny. Mąkę z odrobiną zimnej wody wymieszaj, dodaj do owoców, zagotuj, ostudź. 3. Ciasto wlewaj do gofrownicy i zapiekaj 3 minuty. Przekładaj kremówką, owocami i żelem owocowym.