Gołąbki z kapusty włoskiej

Bardzo smaczne!

Gołąbki
Gołąbki123RF/PICSEL

Składniki

- gołąbki

  • kapusta włoska
  • 40 dag niepalonej kaszy gryczanej
  • 2 cebule
  • 20 dag wątróbki wieprzowej
  • olej
  • sól
  • pieprz

- sos

  • mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • łyżka śmietany
  • sól
  • pieprz
4 osób

Sposób przygotowania

1. Liście kapusty sparz. Kaszę gotuj 5 minut. Cebulę i wątróbkę drobno pokrój, podsmaż. Dopraw. Wątróbkę wymieszaj z kaszą, układaj na liściach kapusty, zwiń i zwiąż. 

2. Garnek wyłóż liśćmi kapusty, układaj gołąbki, zalej wodą i zagotuj. Dodaj koncentrat pomidorowy, przykryj liśćmi, gotuj godzinę na małym ogniu. Wyjmij gołąbki, wlej zahartowaną sosem śmietanę, wsyp przyprawy. Gołąbki przed podaniem polej sosem.

Zmysłowe smaki: Gołąbki z młodej kapustyInteria.tv
Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?