Gołąbki z kapusty włoskiej
Bardzo smaczne!

Składniki
- gołąbki
- kapusta włoska
- 40 dag niepalonej kaszy gryczanej
- 2 cebule
- 20 dag wątróbki wieprzowej
- olej
- sól
- pieprz
- sos
- mały słoiczek koncentratu pomidorowego
- łyżka śmietany
- sól
- pieprz
4 osób
Sposób przygotowania
1. Liście kapusty sparz. Kaszę gotuj 5 minut. Cebulę i wątróbkę drobno pokrój, podsmaż. Dopraw. Wątróbkę wymieszaj z kaszą, układaj na liściach kapusty, zwiń i zwiąż.
2. Garnek wyłóż liśćmi kapusty, układaj gołąbki, zalej wodą i zagotuj. Dodaj koncentrat pomidorowy, przykryj liśćmi, gotuj godzinę na małym ogniu. Wyjmij gołąbki, wlej zahartowaną sosem śmietanę, wsyp przyprawy. Gołąbki przed podaniem polej sosem.