Gulasz w zielonych salaterkach

Cukinie nadziewane
Cukinie nadziewane123RF/PICSEL

Składniki

  • 4 zielone lub żółte cukinie
  • 20 dag mięsa na gulasz, np. wieprzowego
  • 2-3 duże boczniaki
  • 2-3 topinambury lub 1 młody seler
  • 12 małych pomidorków
  • 3 czerwone cebule
  • 1/2 szkl. czerwonego wytrawnego wina
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • sól
  • czarny pieprz
  • olej
  • natka pietruszki
4-5 porcji

Sposób przygotowania

Przepis na gulasz z ciecierzycąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?