Gulasz warzywny z kiełbaskami i parówkami
Pyszna potrawa w chlebie

Składniki
- 40 dag dobrej wieprzowej kiełbasy
- 4 parówki
- 2 cebule
- cukinia
- 4 duże ziemniaki
- puszka krojonych pomidorów
- olej
- tymianek
- ząbek czosnku
- łyżeczka czerwonej wędzonej papryki w proszku
- pieprz ziołowy
- sól
4 osób
Składniki
- dodatki
- 4 małe okrągłe chlebki
- 2 pomidory
- świeży koperek
- tymianek
Sposób przygotowania
1. Z kiełbasy i parówek zdejmij skórkę. Pokrój wędliny w plasterki, podsmaż na oleju. Obierz cebulę i pokrój w kostkę, usmaż ją na oleju. Do garnka wrzuć pokrojoną kiełbasę, parówki, cebulę, cukinię pokrojoną w kostkę. Zalej szklanką wody, dodaj przyprawy i łyżeczkę oleju, duś na małym ogniu około 30 minut, często mieszając, by się potrawa nie przypaliła. 2. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę i ugotuj na parze. Posyp solą. Dodaj je do gulaszu, delikatnie zamieszaj. Z chlebków odetnij wierzch, wydrąż je. Do wnętrza wlewaj gorący gulasz, udekoruj świeżym tymiankiem i pokrojonym pomidorami.