Gulasz wołowy

Gulasz
Gulasz123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 łyżki oliwy
  • 500 g miękkiej wołowiny, pokrojonej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • por, pokrojony w krążki
  • 2 ząbki czosnku, rozgniecione
  • łyżka mielonego kminu rzymskiego
  • 2 łyżeczki mielonego imbiru
  • 2 szklanki bulionu wołowego
  • 12 marchewek baby
  • puszka (400 g) pomidorów
  • 1/2 szklanki zielonych oliwek (bez pestek)
  • puszka (400 g) zielonej soczewicy
  • 1/2 szklanki natki pietruszki, posiekanej
  • 1/2 szklanki kolendry, posiekanej
  • do podania: ugotowany ryż lub pieczywo

Sposób przygotowania

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
Olivia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?