Gulasz z szynki

Sycący i smaczny posiłek

Gulasz z warzywami
Gulasz z warzywami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mięso umyj, osusz, oczyść z błon i pokrój w kostkę. Obtocz w mące i smaż chwilę na rozgrzanym oleju, cały czas mieszając. Zalej ciepłą wodą i poczekaj, aż zawrze. Dodaj posiekaną w kostkę cebulę i czosnek oraz obrane i pokrojone w plastry marchewki i pietruszkę. Przypraw listkiem laurowym, zielem angielskim i pieprzem. 

2. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu półtorej godziny. Po tym czasie dodaj musztardę, masło, sól i śmietanę. Gotuj jeszcze 5 minut. Jeśli gulasz jest zbyt rzadki, zagęść łyżką mąki ziemniaczanej wymieszanej z odrobiną zimnej wody.

Wieprzowy gulasz z paprykąInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas