Hiszpańska paella

Paella
Paella123RF/PICSEL

Składniki

  • 5 szklanek bulionu warzywnego
  • 1/2 łyżeczki szafranu
  • 4 dojrzałe pomidory
  • 1/4 szklanki oliwy
  • czerwona i żółta papryka, pokrojone
  • czerwona cebula, pokrojona
  • 4 ząbki czosnku, rozgniecione
  • łyżeczka wędzonej mielonej papryki
  • 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
  • 2 szklanki ryżu
  • 3/4 szklanki białego wina
  • puszka (425 g) czerwonej fasoli
  • 200 g fasolki szparagowej, pokrojonej
  • natka pietruszki i cytryna
4 porcji

Sposób przygotowania

Klasyczna paella - jak ją zrobić?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Olivia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?