Jabłka pieczone z kaszą

Twoja rodzina lubi te owoce? Jeśli tak, zaskocz ich przysmakiem w nowej odsłonie. Podaj je w wersji wytrawnej, z ciekawymi dodatkami i ciesz się słowami zachwytu.

Pieczone jabłko
Pieczone jabłko123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Zagotuj wodę ze szczyptą soli. Kaszę wypłucz w zimnej wodzie, wsyp do wrzątku, ugotuj na małym ogniu. Jabłka umyj, zetnij górę, usuń środek, a miąższ posiekaj. 

2. Na patelni podgrzej miód, połącz z miąższem i karmelizuj. Dodaj masło, kaszę, żurawinę, rodzynki, migdały i orzechy. Dopraw kardamonem. 

3. Jabłka wypełnij nadzieniem, przykryj odkrojoną górą. Piecz 15 minut w temp. 170 st. C.

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas