Jesienne orzo z dynią

Zapiekanka z makaronem orzo
Zapiekanka z makaronem orzo123RF/PICSEL

Składniki

  • 30 dag makaronu orzo
  • 1,5 szkl. pokrojonej w kostkę świeżej dyni
  • 10-12 główek brukselki
  • 12-14 małych pomidorków lub pomidorów suszonych w oliwie
  • 1 batat
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1 kula sera mozzarella
  • 100 ml śmietany 12%
  • 1 duże jajko
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • 400 ml bulionu warzywnego
  • 4-5 gałązek świeżego tymianku
  • sól
  • 4 łyżki oliwy
3-4 porcji

Sposób przygotowania

Najlepszy przepis na zupę krem z dyniInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?