Kawowy deser z nasionami chia

Warto spróbować!

Składniki

  • 2 łyżeczki kawy zbożowej np. Inka Magne
  • 200 ml mleka migdałowego
  • 4 łyżki stołowe nasion chia
  • szczypta cynamonu
  • kawałek imbiru (1 cm)
  • 3 łyżki miodu
  • konfitura z malinami
  • maliny

Sposób przygotowania

W garnuszku podgrzewamy mleko migdałowe. Dodajemy nasiona chia, szczyptę cynamonu, kawę i kawałek imbiru. Całość podgrzewamy 2-3 minuty. Na koniec dodajemy miód. Odstawiamy aż nasiona spęcznieją, wyjmujemy imbir. Kiedy deser wystygnie, przelewamy go do szklanki z wcześniej przygotowaną konfiturą malinową. Dekorujemy malinami. Deser może być też schłodzony.

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje