Kebab w łódeczkach z kapusty
To pomysłowe danie z pewnością zachwyci gości!

Składniki
- 2 piersi z kurczaka
- 1 średnia marchewka
- 4 małe listki z kapusty
- 3 łyżki przyprawy do kebaba
- po 1 łyżeczce czosnku granulowanego i mielonej słodkiej papryki
- sól
- pieprz
- olej
- szczypiorek
2 osób
Sposób przygotowania
1. Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę. Przyprawę do kebaba wymieszaj z czosnkiem, papryką i szczyptą pieprzu. Obtocz mięso, chłodź całą noc. 2. Marchew obierz, zetrzyj na grube wiórki. Kapustę gotuj 30 sekund w osolonym wrzątku. Marchewkę zblanszuj, osącz. Kurczaka usmaż na oleju, przełóż na kapustę, udekoruj marchewką i szczypiorkiem.