Kebab w łódeczkach z kapusty

To pomysłowe danie z pewnością zachwyci gości!

Czas przyrządzenia: 60 minut
Składniki dla: 2 osób

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 średnia marchewka
  • 4 małe listki z kapusty
  • 3 łyżki przyprawy do kebaba
  • po 1 łyżeczce czosnku granulowanego i mielonej słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • szczypiorek

Sposób przygotowania

1. Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę. Przyprawę do kebaba wymieszaj z czosnkiem, papryką i szczyptą pieprzu. Obtocz mięso, chłodź całą noc. 

2. Marchew obierz, zetrzyj na grube wiórki. Kapustę gotuj 30 sekund w osolonym wrzątku. Marchewkę zblanszuj, osącz. Kurczaka usmaż na oleju, przełóż na kapustę, udekoruj marchewką i szczypiorkiem.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje