Koktajl śniadaniowy z bananem i masłem z orzechów ziemnych
Klasyczne połączenie banana z masłem orzechowym i szczyptą gałki muszkatołowej z pewnością zaspokoi twój apetyt. Dzięki idealnej kombinacji składników będziesz się czuć syty przez cały poranek.

Składniki
- 1 banan świeży lub mrożony
- 2−3 łyżki masła z orzechów ziemnych lub innego masła orzechowego bez dodatku cukru
- 1 szklanka niesłodzonego mleka sojowego lub migdałowego
- 2½ łyżki 100% białka serwatkowego w proszku (½ porcji bez cukru, dodatków smakowych i sztucznych składników)
- Szczypta mielonej lub świeżo startej gałki muszkatołowej
5 min
Sposób przygotowania
Włóż wszystkie składniki do blendera i miksuj przez około 30 sekund, do uzyskania gładkiej konsystencji. Podawaj od razu. Wskazówka: przygotuj wcześniej mrożone banany - obierz i pokrój w plasterki dojrzałe banany, po czym zamroź je w plastikowej torebce z zamknięciem strunowym.
Przepis pochodzi z książki "Wiecznie głodny?", dr med. David Ludwig
