Koktajl śniadaniowy z bananem i masłem z orzechów ziemnych

Klasyczne połączenie banana z masłem orzechowym i szczyptą gałki muszkatołowej z pewnością zaspokoi twój apetyt. Dzięki idealnej kombinacji składników będziesz się czuć syty przez cały poranek.

Koktajl bananowy
Koktajl bananowy123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 banan świeży lub mrożony
  • 2−3 łyżki masła z orzechów ziemnych lub innego masła orzechowego bez dodatku cukru
  • 1 szklanka niesłodzonego mleka sojowego lub migdałowego
  • 2½ łyżki 100% białka serwatkowego w proszku (½ porcji bez cukru, dodatków smakowych i sztucznych składników)
  • Szczypta mielonej lub świeżo startej gałki muszkatołowej
5 min

Sposób przygotowania

Włóż wszystkie składniki do blendera i miksuj przez około 30 sekund, do uzyskania gładkiej konsystencji. Podawaj od razu. Wskazówka: przygotuj wcześniej mrożone banany  - obierz i pokrój w plasterki dojrzałe banany, po czym zamroź je w plastikowej torebce z zamknięciem strunowym.

Przepis pochodzi z książki "Wiecznie głodny?", dr med. David Ludwig

"Wiecznie głodny?", dr med. David Ludwig
"Wiecznie głodny?", dr med. David Ludwigmateriały prasowe
materiał zewnętrzny
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?