Korzenna granola ze śliwkami kalifornijskimi

Możesz ją przygotować samodzielnie w domu. To proste!

Czas przyrządzenia: 60 minut

Składniki

  • 300 g płatków owsianych
  • 100 g kaszy gryczanej białej
  • 150 g śliwek kalifornijskich
  • 70 g migdałów
  • 70 g orzechów włoskich
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
  • 1/3 łyżeczki imbiru
  • ½ łyżeczki przyprawy korzennej do pierników
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 4-5 łyżek miodu (zależnie od stopnia słodkości)

Sposób przygotowania



Reklama

Śliwki kalifornijskie, migdały i orzechy włoskie posiekaj na większe kawałki. Kaszę gryczaną podpraż na suchej patelni ok. 5 – 7 minut. Do głębszej misy wrzuć płatki owsiane, kaszę gryczaną, posiekane śliwki kalifornijskie, migdały, orzechy włoskie, dodaj przyprawy, olej kokosowy oraz miód. Całość dokładnie wymieszaj do połączenia składników. Na blasze ułóż papier do pieczenia, wysyp mieszankę, rozłóż równomiernie, piecz w piekarniku nagrzanym do 160 stopni, funkcja termoobieg przez 40 minut. W trakcie pieczenia przemieszaj granolę kilka razy dla lepszego wysuszenia wszystkich składników.

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje