Lazania z batatem

Lazania z batatami
Lazania z batatami123RF/PICSEL

Składniki

  • 16 płatów suchego lasagne
  • 2 bataty
  • 1 szkl. posiekanego jarmużu
  • 1 cebula czosnkowa lub cukrowa
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
  • sól ziołowa pieprz
  • orzeszki pinii lub ziemne do dekoracji
  • 15 dag żółtego sera
  • olej

- beszamel

  • 5 dag masła
  • po 250 ml mleka i bulionu warzywnego
  • 6 łyżek mąki pszennej
  • 2 cebule szalotki lub dymki
  • starta gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania

Przepis na lazanię z wołowinąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?