Lekka zapiekanka z pomidorami

Zapiekanka z pomidorami
Zapiekanka z pomidorami123RF/PICSEL

Składniki

  • 300 g makaronu, np. świderki pełnoziarniste np. Arrighi
  • 1/2 słoiczka Pomidorów półsuszonych w oleju słonecznikowym np. Ponti
  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • 100 g łososia wędzonego, np. sałatkowego
  • 3 łyżki pomidorów pokrojonych z puszki
  • 1/3 małej cukinii
  • 2-4 pomidory, np. śliwkowe
  • 1/3 pęczka szparagów lub fasolki szparagowej (młodej)
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki sera parmezan
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • szczypta soli, pieprz
  • 1 łyżka oleju spod pomidorków

Sposób przygotowania

Zapiekanka marokańskaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Show
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?