Łódki z kurczakiem
Napełnione fasolą w lekkim sosie.

Składniki
- 12 chrupiących tortilli w kształcie muszli (do tacos)
- 2 puszki drobnej białej fasoli
- 1 duży filet z kurczaka
- 3 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 4 pomidory
- 2/3 szkl. przecieru pomidorowego
- 1 op. rukoli
- 1 czerwona sałata raddicchio
- 1 chili
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
1. Mięso opłucz, osusz, pokrój w drobną kostkę. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Fasolę osącz. Chili oczyść, posiekaj. Pomidory umyj, pokrój na kawałki. Sałatę i rukolę opłucz, osusz, liście radicchio porwij na kawałeczki.
2. Na patelni rozgrzej olej. Zrumień na nim kawałki mięsa. Posyp je solą i pieprzem. Zdejmij. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebule i czosnek. Na patelnię ponownie włóż mięso. Dodaj fasolę oraz przecier. Wrzuć chili. Przypraw solą i pieprzem. Duś razem 5-7 minut. Pod koniec dołóż pomidory. Tortille wyłóż rukolą i sałatą radicchio. Napełnij fasolowym farszem.