​Mini-serniki zapiekane w jabłkach

Pomysłowo podane!

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Składniki:

  • 200 g twarogu
  • 2 łyżki sok z cytryny
  • Skórka starta z 1 cytryny
  • 3 łyżki miodu
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki budyniu (proszku)
  • 75 g żurawiny suszonej
  • 4 jabłka
  • Cukier puder

Przygotowanie:

Twarożek, sok i skórkę z cytryny, miód, żółtka i proszek budyniowy wyrobić za pomocą robota kuchennego na gładką masę. Dodać 50 g żurawiny.

Z jabłek ściąć "wieczko" i wydrążyć środek. Nałożyć masę serową, posypać żurawiną.

Jabłka ułożyć w żaroodpornej formie i wstawić do rozgrzanego do 200 st. C piekarnika. Piec 30-35 minut. W połowie pieczenia górne części jabłek również umieścić w formie. Podawać posypane cukrem pudrem.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas