Minibezy ze śmietaną i owocami

Pyszny deser owocowy

Składniki dla: 10 porcji

Składniki

  • 4 białka jaj
  • szklanka drobnego cukru
  • szczypta soli
  • łyżeczka soku z cytryny
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • kubeczek śmietany kremówki
  • owoce sezonowe do dekoracji

Sposób przygotowania

1. Białka ubij z solą. Dodawaj cukier partiami, nie przerywaj ubijania. Dodaj sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Jeszcze chwilę delikatnie ubijaj. Masę przełóż w rękaw cukierniczy. Wyciskaj na papier do pieczenia. 

2. Piecz 45 minut w temp. 140°C. Wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i susz bezy przez godzinę. Dekoruj śmietaną i owocami. 

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje