Mozaika z kolorową papryką

Pyszna rolada z warzywami

Rolada z papryką
Rolada z papryką123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Bułeczki namocz. Cebule obierz, jedną posiekaj, a pozostałe pokrój w plasterki. Papryki oczyść, strąki opłucz, potnij na kawałeczki. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Zeszklij na nim posiekaną cebulę. Dodaj papryki. Smaż kilka minut. Oprósz solą, pieprzem i majerankiem. 

2. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj odciśnięte bułki, cebulę z papryką, jajka i keczup. Masę przypraw do smaku. Wyrób. Uformuj z niej owalną pieczeń. Ułóż ją na blasze posmarowanej olejem. Piecz godzinę w temp. 200 st. 

3. Pozostałe cebule uduś na reszcie oleju. Pieczeń ob- łóż cebulą. Jako dodatek serwuj jarzynkę z zielonej fasolki szparagowej i fasoli Jaś.

Jak zrobić pieczeń rzymską?Interia Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas