Muffinki pod pomidorem

Smakują rewelacyjnie!

Czas przyrządzenia: 55 min
Składniki dla: 5-6 porcji

Składniki

  • 40 dag ugotowanego drobniejszego makaronu
  • 2-3 pomidory
  • 1 mała żółta papryka
  • 2/3 szkl. kukurydzy konserwowej osączonej z zalewy
  • 1 cebula
  • 15 dag ostrego żółtego sera
  • 1 łyżka masła
  • 2 jajka
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka mielonej czubricy lub kozieradki
  • 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania

1. Paprykę umyj i oczyść z pe - stek. Cebulę obierz. Warzywa pokrój w kostkę. Wrzuć na rozgrzane masło, smaż, aż będą prawie miękkie. Pomidory umyj i pokrój w plasterki. 

2. Jajka zmiksuj z proszkiem (muffinki będą dzięki temu mięciutkie). Do miski wrzuć makaron, dodaj jajka, podsmażone warzywa, kukurydzę, przy - prawy. Dokładnie wymieszaj. 

3. Foremki na muffinki posmaruj olejem. Do każdej włóż po porcji makaronu. Wy - równaj wierzch i połóż po plasterku pomidora. Piecz 25 mi - nut w 170 st. C. Posyp startym serem. Piecz 5 minut. 

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje