Muffinki pod pomidorem
Smakują rewelacyjnie!

Składniki
- 40 dag ugotowanego drobniejszego makaronu
- 2-3 pomidory
- 1 mała żółta papryka
- 2/3 szkl. kukurydzy konserwowej osączonej z zalewy
- 1 cebula
- 15 dag ostrego żółtego sera
- 1 łyżka masła
- 2 jajka
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka mielonej czubricy lub kozieradki
- 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki
- sól
- pieprz
- olej
55 min
5-6 porcji
Sposób przygotowania
1. Paprykę umyj i oczyść z pe - stek. Cebulę obierz. Warzywa pokrój w kostkę. Wrzuć na rozgrzane masło, smaż, aż będą prawie miękkie. Pomidory umyj i pokrój w plasterki.
2. Jajka zmiksuj z proszkiem (muffinki będą dzięki temu mięciutkie). Do miski wrzuć makaron, dodaj jajka, podsmażone warzywa, kukurydzę, przy - prawy. Dokładnie wymieszaj.
3. Foremki na muffinki posmaruj olejem. Do każdej włóż po porcji makaronu. Wy - równaj wierzch i połóż po plasterku pomidora. Piecz 25 mi - nut w 170 st. C. Posyp startym serem. Piecz 5 minut.