Mus z wątróbek z czerwoną konfiturą

Babeczki z wątróbką
Babeczki z wątróbkąTina

Składniki

- pasztet

  • 50 dag wątróbek drobiowych
  • 1 mała, słodka cebulka
  • 6 żółtek
  • 2/3 szkl. śmietanki 30%
  • 4 łyżki masła
  • 2 i 2/3 szkl. mleka
  • 3–4 łyżki czerwonego wina
  • mała szczypta mielonej gałki muszkatołowej
  • sól
  • świeżo mielony pieprz

- konfitura

  • 3 czerwone cebule
  • 80 ml gęstego octu balsamicznego
  • 2 łyżki winiaku
  • po 3 łyżki brązowego cukru i miodu

Sposób przygotowania

Ekspresowy przepis na pasztecikiInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?