Na śniadanie zdrowe placki szpinakowe

Wyglądają apetycznie!

Czas przyrządzenia: 15 minut
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 2 dojrzałe banany
  • 1 duża garść szpinaku baby
  • 1 szklanka mąki gryczanej
  • 1 szklanka gazowanej wody mineralnej
  • 1 jajo
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1 szczypta soli
  • kilka plasterków bananów
  • orzechy do dekoracji

Sposób przygotowania

Listki szpinaku umyj, banany obierz, a następnie zmiksuj. Do masy wbij jajo, dodaj sól, cynamon, mąkę oraz wodę. Dokładnie wymieszaj rózgą. Rozgrzej patelnię i posmaruj ją tłuszczem. Placki smaż na rumiano z obu stron. Podawaj z plasterkami bananów i orzechami (np. pekan). 

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje