Naleśniki z pieczarkami i chilli
Taki farsz jest idealny do naleśników na słono

Składniki
- farsz
- 25 dag pieczarek
- 25 dag szynki
- 15-20 pomidorków koktajlowych
- czerwona papryka
- cebula
- pęczek natki pietruszki
- kilka listków sałaty
- sól
- pieprz
Składniki
- ciasto
- szklanka mąki
- szklanka mleka
- 2 jajka
- 3/4 szklanki wody
- olej lub masło
- sól
Sposób przygotowania
1. Mąkę przesiej, połącz z jajkami, mlekiem i wodą, zmiksuj na gładką masę ze szczyptą soli. Dodaj kilka łyżeczek oliwy, odstaw na pół godziny. Smaż na rozgrzanej patelni. 2. Pieczarki pokrój, usmaż z posiekaną cebulą. Dodaj pokrojoną paprykę, szynkę. Podsmaż. Do gotowego farszu dodaj posiekaną natkę, przypraw do smaku solą, pieprzem, papryką. Na naleśniki nakładaj farsz, zawijaj.