Orzeźwiająca kostka

Ciasto z porzeczkami
Ciasto z porzeczkami123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 szkl. oczyszczonych z szypułek czerwonych porzeczek + kilka gałązek do dekoracji
  • 20 dag mąki ziemniaczanej
  • 10 dag zmielonych migdałów
  • 20 dag cukru lub 4-5 łyżek płynnego miodu
  • 4 jajka
  • 25 dag masła lub oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej
  • szczypta soli qew. zapach migdałowy
  • 2 łyżki cukru pudru
  • płatki migdałów i listki mięty do dekoracji
  • zmielone orzechy i olej kokosowy do foremki
6-7 porcji

Sposób przygotowania

Biszkoptowy torcik z kremem i galaretkąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?