Owsianka daktylowa

Pyszna i sycąca

Składniki

  • 1 filiżanka mleka (może być roślinne)
  • 1 filiżanka kawy
  • 1/2 filiżanki płatków owsianych
  • 1 szczypta soli
  • 1 dojrzały banan
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 2 duże daktyle
  • kilka borówek i migdałów do podania

Sposób przygotowania

W rondelku zagotuj mleko z kawą. Zmniejsz ogień, dodaj płatki i szczyptę soli, wymieszaj. Banana rozgnieć i dodaj do owsianki. Dodaj jeszcze cynamon i posiekane daktyle. Gotuj, mieszając, do miękkości płatków. W razie potrzeby owsiankę możesz dosłodzić miodem. Podawaj z owocami i migdałami.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje