Pakuneczki w cieście francuskim

Ryba w cieście
Ryba w cieście123RF/PICSEL

Składniki

- ryba

  • 60 dag filetu ulubionej ryby bez skóry
  • 30 dag szpinaku
  • 1 op. ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • 1 ząbek czosnku
  • po szczypcie zmielonej gałki muszkatołowej i kozieradki
  • sól
  • pieprz
  • olej

- jarzynka

  • 2 pęczki kapusty pak choi lub mała kapusta pekińska
  • 15 dag wędzonego boczku w kawałku
  • 50 ml słodkiej śmietanki
  • szczypta zmielonego kminku
  • 1 łyżeczka lubczyku
  • 1/2 łyżeczki czombru
  • 1 łyżka masła
  • natka
4 porcji

Sposób przygotowania

Rożki francuskie z serem - świetne przekąski!Interia KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?