Pieczone pstrągi
Danie dla miłośników ryb.

Składniki
- 4 pstrągi
- oliwa
- 5-6 ząbków czosnku
- 8 plastrów cytryny
- kilka gałązek tymianku
- 2 dag masła
- sok z cytryny
- olej do smażenia
- Sałatka: po 2 pomidory czerwone i zielone
- 10 pomidorków
- koktajlowych
- czerwona cebula
- 3 gałązki natki pietruszki
- łyżka oliwy
- łyżeczka octu balsamicznego
Sposób przygotowania
1. Pstrągi posmaruj oliwą, natrzyj rozdrobnionym czosnkiem. Skrop sokiem z cytryny, posól. Do środka włóż plastry cytryny i tymianek. Wstaw do lodówki na 2 godziny. 2. Obsmaż ryby. Przełóż je do naczynia żaroodpornego, obłóż masłem. Piecz pod przykryciem ok. 15-20 min. w temp. 200 st. C. Pomidory pokrój, wymieszaj z posiekaną cebulą i natką. Skrop oliwą i octem. Podawaj na sałatce.