Proste muffinki z chleba tostowego

Jak wykorzystać wyschnięty chleb tostowy

Czas przyrządzenia: 30 minut
Składniki dla: 4

Składniki

  • 8 kawałków zeschniętego chleba tostowego
  • 8 cienkich i długich plastrów chudego boczku wędzonego
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • szczypiorek
  • sól i pieprz
  • starty ser żółty
  • opcjonalnie 8 jajek

Chleb lekko zwilż wodą, zawiń w folię aluminiową i włóż na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 140 stopni Celsjusza. Następnie rozwałkuj kromki na płaskie placki. Wyłóż nimi formy do muffinek tworząc łódeczki. Do środka włóż po plasterku boczku (może wystawać), trochę tartego sera żółtego i ewentualnie wbij po jajku. Na wierzch połóż po pół pomidorka, posyp muffinki posiekanym szczypiorkiem, dopraw solą i pieprzem do smaku. Zapiekaj 25 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni C.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje