Proste muffinki z kurkami
Wyglądają apetycznie!

Składniki
- 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 2 jajka
- 2 łyżki gęstej śmietany
- 200 g kurek
- 1 mała cebulka
- 2 łyżki masła
- świeży tymianek
- sól i pieprz
- szczypta gałki muszkatołowej
35 min
6-8 osób
Sposób przygotowania
Rozwiń płat ciasta i wytnij z niego szklanką kółka. Wyłóż nimi natłuszczone naczynia do muffinek. Posmaruj ciasto roztrzepanym jajkiem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C. Piecz około 15 minut na złoty kolor. W międzyczasie podduś kurki z masłem, cebulką i świeżym tymiankiem. Dopraw solą i pieprzem. Roztrzep jajko i połącz ze śmietaną. Posól, dopraw pieprzem i gałką muszkatołową. Posmaruj masą wnętrze każdego kubeczka i wypełnij farszem kurkowym. Zapiekaj jeszcze przez około 15 minut. Udekoruj świeżym tymiankiem