Proste muffinki z kurkami

Wyglądają apetycznie!

Muffinki z kurkami
Muffinki z kurkami123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 200 g kurek
  • 1 mała cebulka
  • 2 łyżki masła
  • świeży tymianek
  • sól i pieprz
  • szczypta gałki muszkatołowej
35 min
6-8 osób

Sposób przygotowania

Rozwiń płat ciasta i wytnij z niego szklanką kółka. Wyłóż nimi natłuszczone naczynia do muffinek. Posmaruj ciasto roztrzepanym jajkiem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C. Piecz około 15 minut na złoty kolor. W międzyczasie podduś kurki z masłem, cebulką i świeżym tymiankiem. Dopraw solą i pieprzem. Roztrzep jajko i połącz ze śmietaną. Posól, dopraw pieprzem i gałką muszkatołową. Posmaruj masą wnętrze każdego kubeczka i wypełnij farszem kurkowym. Zapiekaj jeszcze przez około 15 minut. Udekoruj świeżym tymiankiem

Zmysłowe smaki: Muffiny z rabarbaremInteria.tv
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?