Puszysta minipizza z mięsnym sosem i oscypkiem

Minipizze
Minipizze123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 szkl. mąki
  • szczypta cukru
  • 1 jajko
  • 1/2 szkl. ciepłej wody
  • 2 dag drożdży
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka oleju
  • 1 cebula
  • 30 dag mielonej wołowiny
  • 10 dag wędzonego boczku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 20 dag oscypka
  • 1 czerwona papryka
  • 2 dymki
  • 3 łyżki pasty ajwar
  • sól
  • pieprz
  • trochę mąki do oprószenia stolnicy
4 porcji

Sposób przygotowania

Jak zrobić pyszną, chrupiącą pizzę?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?