Rolada szpinakowa
Rozpływa się w ustach!

Składniki
- 30 dag szpinaku
- łyżka masła
- 2 ząbki czosnku
- gałka muszkatołowa
- 2 jajka
- 1,5 łyżki mąki
- 10 dag serka białego
- łyżeczka chrzanu
- sok z cytryny
- 1/2 czerwonej papryki
- sól
4 osób
Sposób przygotowania
1. Szpinak podsmaż z masłem i czosnkiem. Duś, zmiksuj, przypraw. Dodaj ubite jajka oraz mąkę. Wylej na blachę wyłożoną papierem. Piecz 10 minut w temp. 175 st. C. 2. Wyłóż na ściereczkę i zwiń w roladę. Serek wymieszaj z chrzanem, sokiem z cytryny. Odwiń roladę, posmaruj serkiem, ułóż paprykę pokrojoną w kostkę. Ciasno zawiń w folię spożywczą. Schłodź.