Rolada z nadzieniem owocowo-grzybowym

Wspaniała na domowe przyjęcie

Składniki

  • filet z indyka (ok. 700 g)
  • kilka świeżych podgrzybków lub 2 garście suszonych
  • 150 g śliwek węgierek i kilka susz.
  • cebula biała
  • sól, pieprz
  • przyprawa do indyka
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • olej

Sposób przygotowania

1. Jeśli masz świeże grzyby, oczyść je i pokrój. Jeśli są suszone, namocz je dzień wcześniej i ugotuj. Grzyby (świeże lub ugotowane suszone) drobno pokrój. 

2. Przesmaż je na oleju z posiekaną cebulą. Dopraw solą, pieprzem, majerankiem. 

3. Śliwki susz. zalej gorącą wodą. Odstaw na 15 min. Pokrój razem z wydrylowanymi świeżymi. Dodaj do grzybów. Podduś, zredukuj. 

4. Filet natnij, tworząc płat, lekko rozbij, oprósz solą, pieprzem i przyprawą do indyka. Nałóż farsz, zwiń od krótszego boku, zwiąż nicią kuchenną. Roladę obsmaż na oleju i przełóż z nim do brytfanny. Piecz 40 min w 180 st. C, obracając i podlewając wodą

Reklama


Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje