Rulony z brokułami

Pyszne i soczyste.

Filet nadziewany brokułem
Filet nadziewany brokułem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Brokuł oczyść, opłucz, podziel na różyczki. Włóż je do garnka z lekko posoloną wrzącą wodą. Gotuj bez przykrycia przez 5 minut. 

2. W tym czasie płatki migdałowe zrumień na suchej patelni. Różyczki brokuła odcedź, osącz, lekko rozgnieć widelcem. Dodaj do nich płatki migdałowe oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Farsz przypraw solą i pieprzem. 

3. Sznycle rozbij, oprósz solą i pieprzem. Na każdym połóż porcję nadzienia. Ciasno zwiń. Ew. zepnij wykałaczkami. Jajka wbij na talerz, wymieszaj widelcem. Zanurz w nich roladki. Potem obtocz je w posiekanych migdałach. Smaż na oleju ok. 10 minut.

Pyszny przepis na zupę brokułowąInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas