Rulony z brokułami
Pyszne i soczyste.

Składniki
- 8 sznycli z indyka
- 1 brokuł
- 2 duże ząbki czosnku
- 6 łyżek płatków migdałowych
- ok. 1 i 1/2 szkl. drobno posiekanych migdałów
- 2 jajka
- olej do smażenia
- sól l pieprz
Sposób przygotowania
1. Brokuł oczyść, opłucz, podziel na różyczki. Włóż je do garnka z lekko posoloną wrzącą wodą. Gotuj bez przykrycia przez 5 minut. 2. W tym czasie płatki migdałowe zrumień na suchej patelni. Różyczki brokuła odcedź, osącz, lekko rozgnieć widelcem. Dodaj do nich płatki migdałowe oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Farsz przypraw solą i pieprzem. 3. Sznycle rozbij, oprósz solą i pieprzem. Na każdym połóż porcję nadzienia. Ciasno zwiń. Ew. zepnij wykałaczkami. Jajka wbij na talerz, wymieszaj widelcem. Zanurz w nich roladki. Potem obtocz je w posiekanych migdałach. Smaż na oleju ok. 10 minut.