Sałatka Cezar z grzankami

Pyszna i prosta w przygotowaniu

Sałatka Cezar
Sałatka Cezar123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Sałatę umyj, porwij. Połóż na niej kawałki pieczonego kurczaka. Kromki chleba pokrój na małe kostki i podsmaż je na patelni na łyżce oliwy na złoto (możesz też podpiec je w piekarniku na lekko natłuszczonej blaszce). 
2. Z żółtka, startego czosnku, soku z cytryny, oliwy i odrobiny soli oraz pieprzu zrób sos: składniki umieść w słoiku, zakręć i energicznie potrząsaj. Na sałacie z kurczakiem rozłóż grzanki, posyp serem, polej sosem i podaj.

Sałatka z burakamiInteria Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas