Sałatka z kuskusem i miodem
Sycąca i pożywna.

Składniki
- szklanka kaszy kuskus
- 15 dag pieczarek
- 3 ugotowane marchewki
- łodygi selera naciowego
- kilka łyżek posiekanej natki pietruszki
- kilka łyżek posiekanej kolendry
- 2 łyżki drobno startego parmezanu
- plastry cytryny do dekoracji
- sos
- łyżka oliwy
- 2 łyżki wody
- łyżka miodu
- sok z połowy cytryny
- sól
- pieprz
4 osób
Sposób przygotowania
1. Kuskus zalej 1,5 szklanki wrzątku, dodaj szczyptę soli, wymieszaj. Przykryj i odstaw na kilka minut. Pieczarki pokrój w cienkie plasterki, marchewkę i seler w drobną kostkę. 2. Kuskus wymieszaj z warzywami, posiekaną natką pietruszki, kolendrą i parmezanem. Składniki sosu połącz ze sobą. Polej nim sałatkę tuż przed podaniem. Delikatnie wymieszaj.