Sałatka z kuskusem i miodem

Sycąca i pożywna.

Czas przyrządzenia: ok. 30 minut
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • szklanka kaszy kuskus
  • 15 dag pieczarek
  • 3 ugotowane marchewki
  • łodygi selera naciowego
  • kilka łyżek posiekanej natki pietruszki
  • kilka łyżek posiekanej kolendry
  • 2 łyżki drobno startego parmezanu
  • plastry cytryny do dekoracji

Składniki - sos

  • łyżka oliwy
  • 2 łyżki wody
  • łyżka miodu
  • sok z połowy cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Kuskus zalej 1,5 szklanki wrzątku, dodaj szczyptę soli, wymieszaj. Przykryj i odstaw na kilka minut. Pieczarki pokrój w cienkie plasterki, marchewkę i seler w drobną kostkę. 

2. Kuskus wymieszaj z warzywami, posiekaną natką pietruszki, kolendrą i parmezanem. Składniki sosu połącz ze sobą. Polej nim sałatkę tuż przed podaniem. Delikatnie wymieszaj. 

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje