Sprinterska cukinia Beaty Sadowskiej

"To najszybsza zupa świata. Tak naprawdę gotowaliśmy ją dla siebie, a nie dla synka, ale ten zaczął nam ją wyjadać" - tak dziennikarka opisuje swoją ekspresową zupę z cukinii.

Zupa z cukinii
Zupa z cukinii123RF/PICSEL

- Gotuję sama i naprawdę nie poświęcam więcej niż pół godziny dziennie na przygotowanie czegoś zdrowego. Najczęściej 10-15 minut, a potem jedzenie już się piecze albo gotuje na parze - tak Sadowska zachęca do gotowania posiłków w domu. Na celownik wzięliśmy ekspresową zupę pod sportową nazwą "sprinterska cukinia".

Do jej przygotowania potrzebne będą: jedna średnia cukinia, 1/3 szklanki sosu sojowego, 1/2 szklanki oliwy z oliwek, 2-3 szklanki wody.

Cukinię trzeba dokładnie umyć i pokroić w grube plastry. Następnie do garnka wlać oliwę i wrzucić cukinię i smażyć do miękkości, a gdy zacznie się rumienić, dodać wodę. Po upływie 5 minut, dodać sos sojowy i wszystko zmiksować. Czyż nie jest to iście sprinterski przepis?

- To najszybsza zupa świata. Tak naprawdę gotowaliśmy ją dla siebie, a nie dla synka, ale ten zaczął nam ją wyjadać - to chyba najlepsza rekomendacja Beaty Sadowskiej, autorki książki "I jak tu nie jeść!". (PAP Life)

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
PAP life
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas