Tarta z brokułem i serem pleśniowym

Dla miłośników wyrazistych smaków i zapachów

Składniki - ciasto kruche

  • 250 g mąki
  • 125 g zimnego masła
  • szczypta soli
  • żółtko (lub całe jajko)
  • Możesz też użyć gotowego ciasta francuskiego – op. można kupić za kilka zł

Składniki - nadzienie

  • średnie brokułowe drzewko
  • 250 g sera pleśniowego
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka oleju
  • Sos do tarty
  • sól, pieprz

1. Z podanych składników przygotuj ciasto. Rozłóż w prostokątnej formie i zapiecz 25 min. 

2. Brokuły podziel, zblanszuj. Rozłóż na opieczonym spodzie ze startym serem. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem. Zalej sosem. Piecz jeszcze ok. 25 min, aż masa się zetnie. 

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje