Tarta z brokułem i serem pleśniowym

Dla miłośników wyrazistych smaków i zapachów

Tarta z brokułem
Tarta z brokułem123RF/PICSEL

Składniki

- ciasto kruche

  • 250 g mąki
  • 125 g zimnego masła
  • szczypta soli
  • żółtko (lub całe jajko)
  • Możesz też użyć gotowego ciasta francuskiego – op. można kupić za kilka zł

Składniki

- nadzienie

  • średnie brokułowe drzewko
  • 250 g sera pleśniowego
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka oleju
  • Sos do tarty
  • sól, pieprz

1. Z podanych składników przygotuj ciasto. Rozłóż w prostokątnej formie i zapiecz 25 min. 

2. Brokuły podziel, zblanszuj. Rozłóż na opieczonym spodzie ze startym serem. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem. Zalej sosem. Piecz jeszcze ok. 25 min, aż masa się zetnie.

Tarta ze szpinakiem - najszybszy przepisInteria Kulinaria
Świat kobiety
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?