Tartaletki z owocami

Tartaletki można również udekorować borówkami
Tartaletki można również udekorować borówkami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Przesianą mąkę posiekaj z masłem. Dodaj żółtko, przesiany cukier puder, sól i wodę. Zagnieć ciasto, schłodź. Gruszki pokrój. Ciasto rozwałkuj, wycinaj z niego kółka.2. Foremki posmaruj masłem i wylep ciastem. Ponakłuwaj je widelcem i piecz 20 minut w temp. 180°C. Proszek budyniowy rozpuść w 1/2 kubka mleka. Resztę mleka zagotuj, dodaj cukier, masło i wlej budyń. Gotuj chwilę. Babeczki wyjmij z foremek. Do każdej nałóż porcję budyniu, udekoruj gruszkami i dżemem.

Zmysłowe smaki: Tarta gruszkowo-migdałowaInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas