Tartaletki z owocami

Składniki
- 20 dag mąki pszennej
- 10 dag masła
- 5 dag cukru pudru
- żółtko
- 2 łyżki zimnej wody
- szczypta soli
10 sztuk
Składniki
na nadzienie
- opakowanie budyniu
- waniliowego bez cukru
- 300 ml mleka
- 2 łyżki cukru
- 3 dag masła
- 5 mało dojrzałych gruszek
- 20 dag dżemu z żurawiny
Sposób przygotowania
1. Przesianą mąkę posiekaj z masłem. Dodaj żółtko, przesiany cukier puder, sól i wodę. Zagnieć ciasto, schłodź. Gruszki pokrój. Ciasto rozwałkuj, wycinaj z niego kółka.2. Foremki posmaruj masłem i wylep ciastem. Ponakłuwaj je widelcem i piecz 20 minut w temp. 180°C. Proszek budyniowy rozpuść w 1/2 kubka mleka. Resztę mleka zagotuj, dodaj cukier, masło i wlej budyń. Gotuj chwilę. Babeczki wyjmij z foremek. Do każdej nałóż porcję budyniu, udekoruj gruszkami i dżemem.