Tiramisu na bogato

Do porannej kawy w sam raz!

Tiramisu
Tiramisu123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Ciasto: składniki przełóż do miski, zagnieć, uformuj kulę. Podziel ją na pół, każdą część rozwałkuj na kształt prostokątnej foremki do tiramisu. Piecz oddzielnie po 20 minut w 180°C. Poncz: kawę i likier amaretto wymieszaj. 

2. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem, zmiksuj z serkiem. Białka ubij na sztywno, domieszaj do masy. Do foremki włóż blat ciasta. Skrop go ponczem. 1/2 biszkoptów zanurzaj w kawie i od razu układaj na cieście. Nałóż 1/2 kremu, rozprowadź go równą warstwą. Tak samo ułóż drugi blat, pozostałe biszkopty i 2/3 reszty kremu. Wyrównaj wierzch, posyp go kakao. Udekoruj rozetkami z odłożonego kremu i oprósz je kakao. Chłodź przez 5-6 godzin.

Zmysłowe smaki: Tiramisu bez surowych żółtekInteria.tv
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas