Torcik tutti frutti na waflach
Słodkie maliny i czereśnie, kwaskowe porzeczki oraz delikatne jagody w duecie z aksamitną twarogową masą są wymarzone w słoneczne dni. Zachwycą niejednego łasucha!

Składniki
- 15 dag suchych wafli
- 5 czubatych łyżek wiórków kokosowych
- 10 dag masła
- 50 dag mielonego twarogu
- 6–7 łyżeczek żelatyny
- 2 szkl. gęstego jogurtu naturalnego
- 1/2 szkl. likieru kokosowego
- 3–4 łyżki cukru
- 50 dag mieszanki owoców: wydrylowanych czereśni, malin, czarnych i czerwonych porzeczek oraz jagód
- listki mięty do dekoracji
Sposób przygotowania
1. Do malaksera wrzuć połamane wafle i wiórki kokosowe. Zmiksuj je. Masło stop, przestudź, wymieszaj z okruszkami wafli i wiórkami. Masą wylep spód dużej tortownicy i wstaw do lodówki. 2. Żelatynę wymieszaj z kilkoma łyżkami zimnej wody. Odstaw, by spęczniała. Potem rozpuść ją, podgrzewając na małym płomieniu. Twaróg wymieszaj z cukrem, likierem i jogurtem. Połącz z żelatyną. Wylej na spód z wafli. Wstaw na 20 minut do lodówki. 3. Owoce przebierz, opłucz, osusz na ściereczce. Rozsyp je na wierzchu serniczka. Lekko wciśnij w tężejącą masę. Ponownie wstaw do lodówki do stężenia (4 godziny). Udekoruj listkami mięty.