Tort Esterhazy z Węgier

Tort czekoladowy
Tort czekoladowy123RF/PICSEL

Składniki

- blaty bezowe

  • 10 białek
  • szczypta soli
  • 1 i 1/2 szkl. cukru
  • 1 czubata szkl. zmielonych migdałów;

- masa maślana

  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 1 szkl. mleka
  • 3 żółtka
  • 1 szkl. śmietany kremówki
  • 1/2 szkl. cukru
  • 25 dag masła roślinnego
  • 3 łyżki wiśniówki

- polewa

  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady

- dodatkowo

  • wiórki czekoladowe do obsypania

Sposób przygotowania

Wyjątkowy tort "Czarny las"Interia KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?