Warzywa smażone z kiełbaską
Smaczne warzywa z mięsnym dodatkiem.

Składniki
- papryka zielona
- papryka żółta
- 3 pomidory
- cebula
- 50 dag kiełbasy
- 10 dag pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- 3-4 gałązki bazylii
- olej
- szczypta papryki w proszku
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
1. Kiełbasę, cebulę i paprykę pokrój. Pieczarki opłucz, pokrój w kostkę.
2. Cebulę podsmaż, dodaj kiełbasę, pieczarki, paprykę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw papryką w proszku, solą i pieprzem.
3. Duś pod przykryciem. Wrzuć pokrojone pomidory i podgrzewaj jeszcze kilka chwil. Podawaj danie posypane posiekanymi listkami bazylii.