Wątróbka w panierce

W takim wydaniu smakuje jeszcze lepiej

Sznycelki w panierce
Sznycelki w panierce123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Wątróbki umyj, oczyść dokładnie i jeszcze raz opłucz pod bieżącą wodą. Osusz za pomocą ręcznika papierowego. Do miseczki wbij jajka, wymieszaj je widelcem. 

2. Na dwa osobne talerze wysyp mąkę i bułkę tartą. Wątróbkę obtaczaj w mące, następnie w jajku, a potem w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej i smaż wątróbkę na rumiano z każdej strony. 

3. Usmażone wątróbki kładź na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Posól je. Możesz podawać je na ciepło z ziemniakami i kapustą kiszoną lub na zimno z np. z sosem z musztardy i miodu.

Jak usmażyć wątróbkę drobiową?Interia Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas