Wytrawna tarta z dynią, kozim serem i ziarnami

Takim daniem zachwycisz nie tylko wegetarian

Składniki:

  • 1 dynia Hokkaido
  • 40 g sera koziego
  • 1 opakowanie ciasta kruchego
  • 200 ml śmietany 30%
  • 1 opakowanie mieszanki ziaren np. Chrupiącej sałatki Bakalland
  • Świeże zioła do smaku
  • Sól i pieprz do smaku

Reklama

Pokrojoną w kostkę dynię pieczemy w piekarniku przez ok. 20 minut. Następnie formę do tarty wykładamy kruchym ciastem, które delikatnie nakłuwamy widelcem.

Upieczoną dynię przekładamy do formy, dodajemy rozdrobniony kozi ser i przyprawy. Wszystko zalewamy delikatnie śmietaną. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 30 minut. Gotową tarę posypujemy Chrupiącą sałatką i świeżymi ziołami.

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje