Zdrowe czipsy z jarmużu

Smaczna przekąska!

Składniki:

  • 300 g jarmużu
  • 1/3 szklanki parmezanu
  • 1/4 łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

1. Liście jarmużu umyj i osusz (to ważne, bo mokre się uduszą, zamiast upiec). Porwij je na drobne kawałki i pozbaw łodyg. Wymieszaj parmezan, sól, pieprz i posiekany czosnek. Osobno połącz oliwę i sok z cytryny.

Reklama

2. Jarmuż ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem. Skrop mieszanką oliwy i soku, oprósz serową mieszanką. Piecz około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Czipsy będą gotowe, gdy boki liści lekko zbrązowieją, a całość stanie się chrupiąca. Podawaj od razu.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje