Zielone szparagi w aksamitnym kremie ziemniaczanym

Delikatne danie - świetnie sprawdzi się na kolacje we dwoje

Składniki

  • Kiszka Ziemniaczana (np. firmy Gzella) 300g
  • mleko 250ml
  • świeży tymianek ½ pęczka
  • pieprz czarny do smaku
  • masło 1 łyżka
  • szparagi świeże, zielone 1 pęczek

Sposób przygotowania

Z kiszki ziemniaczanej zdjąć osłonkę i przełożyć do rondelka. Zalać mlekiem, dodać posiekany tymianek oraz pieprz do smaku. Podgrzewając i często mieszając rozprowadzić kiszkę w mleku do uzyskania jednolitej konsystencji. Gdy całość się zagotuje, zdjąć z ognia, dodać masło i wymieszać. Szparagi ugotować do miękkości w lekko osolonej i osłodzonej wodzie. Podawać z gorącym kremem ziemniaczanym.

Reklama

Smacznego!

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje