Awokado z owocami morza
Wykwintna propozycja.

Składniki:
- 1 awokado, - puszka krewetek lub krabów (10 dag), - 2-3 łyżki dobrego majonezu, - 1 łyżka koniaku, brandy lub soku z pomarańczy, - łyżeczka koncentratu pomidorowego, - sok z 1/2 cytryny
Przygotowanie:
Krewetki lub kraby osącz na sitku. Do majonezu dodaj łyżkę alkoholu lub sok i koncentrat, utrzyj. Awokado nie obieraj - przekrój na pół, wyjmij pestkę, wydrąż miąższ, nie uszkadzając skórki. Wnętrze wydrążonej łupiny skrop sokiem z cytryny, aby nie pociemniało. Wydrążony miąższ pokrój w małą kosteczkę. Wymieszaj z sosem majonezowym i krewetkami. Masę włóż do przygotowanych łupinek. udekoruj ładną krewetką i cząstką wyciętą z plasterka pomarańczy.