Duet z jajek faszerowanych
Z rzodkiewkami i ogórkiem.

Składniki:
- 8 jajek,- 4 szt rzodkiewki,- 1/2 ogórka,- 1 łyżka majonezu,- 2 łyżki kukurydzy,- 1 łyżka ketchupu,- szczypta papryki,- 3 plasterki wędzonej szynki,- sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, schłodzić, obrać. Rzodkiewki i ogórek posiekać drobno, dodać żółtka z 4 jajek, majonez, przyprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Farsz nałożyć do połówek jajek i udekorować. Kukurydzę i szynkę drobno posiekać, dodać ketchup, pozostałe żółtka jajek, doprawić solą i papryką, wymieszać. Farsz nakładać do pozostałych połówek jajek i dekorować. Czas przygotowania 45 min. Przepis na 8 osób.