Jajka 3 kolory
Idealne na wielkanocny stół.

Składniki na 12 porcji:
- 6 jajek na twardo, - 10 dag twarożku kremowego, - łyżeczka chrzanu, - 2 łyżki żurawiny ze słoika, - szczypta mielonej papryki, - 10 dag bryndzy, kilka oliwek, - 3 łyżki posiekanej natki pietruszki i szczypiorku, - 2 łyżki majonezu, - kiwi, - 2 ząbki czosnku, - łyżeczka musztardy, - szczypta szafranu, - 2 łyżki śmietany, sól.
Przyrządzanie:
Jajka obrać, W każdym na długość wyciąć szeroki klin, ostrożnie wyjąć żółtka. Farsz różowy: Twarożek wymieszać z łyżeczką chrzanu, żurawiną, mieloną papryką. Włożyć do szprycki i napełnić nim kilka połówek jajek. Udekorować całymi kulkami żurawiny i listkami pietruszki. Farsz białozielony: Bryndzę dobrze wymieszać z posiekaną natką, szczypiorkiem, majonezem. Doprawić solą. Napełnić farszem kilka połówek jajek, udekorować plasterkami kiwi oraz szczypiorkiem. Farsz żółty: Żółtka z jajek utrzeć ze śmietaną, musztardą, rozgniecionym czosnkiem, szafranem. Doprawić solą. Napełnić pozostałe połówki jajek, ozdobić oliwkami.